Kiemelt tevékenységek, referenciák
 
 
Felszámolás:
 
A VECTIGALIS Zrt. a Felszámolók Névjegyzékében 1992. évtől folyamatosan szerepel, a kijelölhető felszámolók listája - a Pénzügyi Közlöny hatályos közleménye alapján ? a 94. sorszám alatt jegyzi.
 
A jogutód társaság a felszámolói jogosítvánnyal jogfolytonosan szintén rendelkezik.
 
A Korlátolt Felelősségű Társaság tevékenységét jogutódként folytató Részvénytársaság felszámolási tevékenységét Budapesten, valamint Baranya, Tolna, Somogy, Zala, Csongrád, Veszprém, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Fejér, Nógrád, Vas, Pest, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megyében végezte, illetve végzi.
 
Az adós gazdálkodó szervezetekben vagyonértékelés alapján folyamatosan 4-5 milliárd forintnyi vagyon testesül meg.
 
A cégek közül jelentősebb:
Budapesten a 23. számú Állami Építőipari Vállalat f.a., az N and S UNIKO Bt. f.a., a JÁTEX Játékkészítő Kisszövetkezet f.a., a DRÁSZI Bőrdíszműipari Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. f.a., ROMITEX Kft. f.a., Giacomelli Kft. f.a., Hung-oro Kft. f.a., Tercia Novum Kft. f.a.
 
Baranya megyében jelentősebb a MiZo-Baranya Megyei Tejipari Rt. f.a. (Pécs), a MECSEKURÁN Kft. f.a. (Kővágószőlős), a Pécsi Bőrgyár Rt. f.a. (Pécs), az ?Egyetértés? Mezőgazdasági Szövetkezet f.a. (Rózsafa), a Balogh és Társa Nagykereskedelmi Kft. f.a. (Pécs), a Harkányi CASTRUM Gyógykemping Kft. f.a. (Harkány), az N-MODELL Konfekcionáló és Kereskedelmi Kft. f.a. (Mohács), a Csányoszrói Mezőgazdasági Termékelőállító és Értékesítő Szövetkezet f.a. (Csányoszró), a Siklósi Költségvetési Kft. f.a. (Siklós), a KO-GÉP Komlói Gépgyártó Rt. f.a. (Komló), PETA-TERRA Kereskedőház Kft. f.a. (Pécs), Kátolyi ?Új Élet? Mg. Szövetkezet f.a. (Kátoly), FUSZEKLI Gmk. f.a. (Szigetvár), LIFTCOMP Kft. f.a. (Pécs),
 
Tolna megyében a Simontornyai Bőrgyár Rt. f.a. (Simontornya), az INFOTOLNA Informatikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. f.a. (Szekszárd), a LA-BOR Építő és Szolgáltató Kft. f.a. (Bonyhád), a Dombóvári Autójavító Kft. f.a. (Dombóvár), a KONSTRUKTÍV Építőipari Kivitelező, Bonyolító Fővállalkozói és Tervező Kft. f.a. (Szekszárd), Dombóvári Bőripari Bt. f.a. (Dombóvár),
 
Somogy megyében a BIOPLANT SERVICE Kereskedelmi, Szolgáltató és Termeltető Kft. f.a. (Kaposvár), a KÖTCSESÖR Gyártó és Forgalmazó Kft. f.a. (Kötcse), a SIÓMONT Vállalkozási és Szolgáltató Kft. f.a. (Siófok), a MECSEKBOR Kereskedelmi Kft. f.a. (Kaposvár), SURJÁN-MIX Építő és Szolgáltató Kft. f.a. (Kaposvár), a TILISZ Faipari Termelő és Kereskedelmi Kft. f.a. (Bábonymegyer), TŰZ-KON Kft. f.a. (Marcali), FINOMSÁGOK Fagylaltgyártó és Kereskedelmi Kft. f.a. (Kaposvár), KAPOS AGRÁRSZÖVETKEZET f.a. (Kaposvár)
 
Zala megyében a NAVOTEX Ruházati Kft. f.a. (Nagykanizsa), a TIMPANON Építőipari és Kereskedelmi Rt. f.a. (Zalaegerszeg), a Kanizsatej Élelmiszeripari, Termelő, Kereskedelmi Kft. f.a. (Nagykanizsa), a Kanizsa Bútorgyár Rt. f.a. (Nagykanizsa), a Petőfi Mezőgazdasági Szövetkezet f.a. (Csesztreg), Palini Hús Kft. (Nagykanizsa), BIO-JOGO Kft. f.a. (Vállus), MEL-BA-TRIÓ Kft. f.a. (Keszthely), Zalai Húsipari Rt. f.a. (Zalaegerszeg)
 
Győr-Moson-Sopron megyében a BANIOL Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. f.a. (Győr), az INTER-AUTÓCENTER Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. f.a. (Győr), Győri Fonoda Kft. f.a. (Győr),
 
Vas megyében a GLOBIT Kft. f.a. (Szombathely), a VASÉP-BIT Számítástechnikai Kft. f.a. (Szombathely), a GASTROPAAR Vendéglátóipari Gépeket és Berendezéseket Értékesítő Kft. f.a. (Szombathely), KLEMENIK Kft. f.a. (Bük), RASTRA Kft. f.a. (Kám), STYL Ruhagyár f.a. (Szombathely), EYBL Hungária Textilipari Kft. (Jánosháza)
 
Fejér megyében a PANNON ÉP Kft. f.a. (Dunaújváros), a TRADE BAU 2001 Bt. f.a. (Székesfehérvár), az ANDIRÉLA Bt. f.a. (Székesfehérvár), a Dunaújvárosi Nyomda Kft. f.a. (Dunaújváros),
 
Csongrád megyében a TECHNOKOMPLEX Tervező és Fővállalkozó Kft. f.a. (Szeged), a Csanádpalota és Vidéke ÁFÉSZ f.a. (Csanádpalota), a DÉL-KORINTOSZ Befektetési Bróker Bt. f.a. (Szentes), a Szegedi FRUCHT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. f.a. (Szeged), a SZALON-SZEGED Kereskedelmi Bt. f.a. (Szeged), Dél-Magyarországi Üzemanyagforgalmazó Export-Import Kereskedelmi Rt. f.a. (Ópusztaszer),
 
Jász-Nagykun-Szolnok megyében a VASFÉMKER Bt. f.a. (Szolnok), a TÁPSZÖV Kistermelők Szövetkezete f.a. (Kuncsorba), a B.M.K. INVEST Vállalkozási és Szolgáltató Kft. f.a. (Szolnok), a Jászfényszarui ?Béke? Mezőgazdasági Termelőszövetkezet f.a. (Jászfényszaru), EUROKONTAKT Kft. f.a. (Tiszavárkonyi szőlők), AXIS ?92 Kft. f.a. (Törökszentmiklós), BD 101 Kft. f.a. (Szajol),
 
Veszprém megyében a Fűzfői Papír Rt. f.a. (Fűzfőgyártelep), a KORTEX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. f.a. (Veszprém), a Közép-dunántúli Téglaipari Vállalat f.a. (Pápa), a Dunántúli Vízügyi Építő Kft. f.a. (Veszprém), TRONIX Rt. f.a. (Várpalota), ROMÁTÁ Kft. (Veszprém), Csetényi Mg. Tsz. f.a. (Csetény), Matusinka Kft. f.a. (Tótvázsoly), Két Metál Kft. f.a. (Berhida), Fafugép Kft. f.a. (Bakonyszentlászló-Vinye), NITROKÉMIA 2000 Rt. f.a. (Fűzfőgyártelep), Pápai Hús Élelmiszeripari Feldolgozó Zrt. f.a. (Pápa)
 
Nógrád megyében az ISOLINE Ipari Fővállalkozó és Kereskedelmi Kft. f.a. (Salgótarján), a KARDOS ÉS TÁRSAI Termelő és Szolgáltató Kft. f.a. (Rétság), a Használt Autó és Alkatrészkereskedelmi Kft. f.a. (Salgótarján), a KOL-PER-ÉP Építő és Szolgáltató Bt. f.a. (Szécsény).
 
Komárom-Esztergom megyében a BIRD & BREED Kft. f.a. (Komárom), a CASABLANCA Kkt. f.a. (Komárom), a ROLLEXIS Kft. f.a. (Tatabánya), a LAUVA PLUSZ Bt. f.a. (Tatabánya),
 
Pest megyében az SSW Kft. f.a. (Pilisvörösvár), a TERAN Bt. f.a. (Fót), a Géniuszkoop Bt. f.a. (Tököl),
 
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a VASVÁR Kft. f.a. (Ózd), Varba-98 Kft. f.a. (Bodroghalom), az ABAKUSZ OIL TRADE 98 Kft. f.a. (Miskolc), a DIFÉM Kft. f.a. (Miskolc), az Új Tiszatáj Szövetkezet f.a. (Tiszapalkonya), az ENTITÁS-G Kft. f.a. (Miskolc), az Ózdi Fémtechnika-Ipari-Szolgáltató Kft. f.a. (Ózd), CSÚCSTECHNIKA 80 Kft. f.a. (Felsőzsolca), az Abakusz Trade ?98 Kft. f.a. (Miskolc), Borsodi Nemesacél Acélgyártó Kft. (Miskolc)
 
Békés megyében a TARCSA-HÚS Kft. f.a. (Kőröstarcsa), a Bereznai és Társai Kft. f.a. (Békéscsaba), a VENTUSZ Kft. f.a. (Békéscsaba), a Gyula-Wink Bt. f.a. (Gyula), a ZALA-TOP 2000 Kft. f.a. (Telekgerendás), Merian Orosháza Zrt. f.a. (Orosháza)
 
Vagyonfelügyelet, reorganizáció, bankbiztosi tevékenység:
 
A VECTIGALIS Zrt. a reorganizációs feladatok keretében folyamatosan végez üzletrészek, részvények értékesítésével kapcsolatos szakértői feladatokat, értékmeghatározásokat, pénzügyi gondnoki tevékenységet, közreműködik továbbá egyezségek létrehozásában.
 
A társaság vagyonfelügyeleti, reorganizációs, válságmenedzseri tevékenysége során munkát végzett többek között a Kanizsa Bútorgyár Rt. (Nagykanizsa), a HÓDGÉP Rt. (Hódmezővásárhely), a DUNACENTER Kft. (Paks), a METRIPOND Rt. (Hódmezővásárhely), a SPRINT Kft. (Pécs) megnevezésű gazdasági társaságoknál.
 
A felszámolási tevékenység keretében a reorganizációs feladatok ellátása mellett közel száz cég vagyonértékelését végeztük el [pl.: Mecsekurán Kft. f.a. (Kővágószőlős), DUVIÉP Kft. f.a. (Veszprém), Kanizsa Bútorgyár Rt. (Nagykanizsa)]
 
A társaság 1998. óta a reorganizáció és vagyonfelügyeletek mellett ? természetesen ezekkel szoros összefüggésben ? a legnagyobb bankok megbízásából bankbiztosi feladatokat lát el. E tevékenység a cég egyik legdinamikusabban fejlődő üzletágává nőtt, az évek alatt piacvezető pozíciót ért el.
 
Önkormányzati tanácsadás, pénzügyi gondnoki teendők ellátása:
 
Az önkormányzati üzletágban ellátott tevékenysége során a Részvénytársaság szakértői, elemzési feladatokat vállal, pénzügyi-gazdasági szolgáltatásokat nyújt.
 
A VECTIGALIS Zrt. munkatársai végezték el a közelmúltban Szekszárd, Paks, és Keszthely Önkormányzata testületi, hatósági tevékenységének, illetve a Polgármesteri Hivatal működésének átvilágítását, az intézményirányítási feladatok elemzését.
 
Az önkormányzati üzletágban tevékenykedő munkatársak pénzügyi-gazdasági tanácsadói feladatokat láttak el, illetve társasági átvilágítást készítettek Mohács, Szeged, Dunaújváros és Paks városokban. A cég szakemberei vállalatok, gazdasági társaságok átvilágítását, reorganizációs feladatokat hajtottak végre több nagyvállalatnál, melyek közül nagyságrendje miatt is külön említést érdemel az ÉPFU-SPED Pécsi Fuvarozó és Szolgáltató Vállalat, a Szigetvári Cipőgyár.
 
A társaság az önkormányzati tanácsadási tevékenység keretében több önkormányzati cég vagyonértékelését végezte el (például: Pécsi Tömegközlekedési Rt., Dunacenter Holding Kft., Törökszentmiklósi Víz és Csatorna Művek).
 
A felszámolási eljárások elvéhez hasonlóan a VECTIGALIS Zrt. bírósági kijelölés alapján több helyi önkormányzat adósságrendezése során látott el pénzügyi gondnoki feladatokat, így például Gilvánfa (Baranya megye) és Somogyudvarhely (Somogy megye) község esetében is.